Η επόμενη μέρα αναζητά ελπίδα…

0
71
Η επόμενη μέρα αναζητά ελπίδα...

Η Εθνική πρέπει για το καλό της να «καταπιεί» το χθεσινό 0-3 από την Ιταλία και να στρωθεί στη δουλειά αν έχει πραγματικά το μυαλό της στα προκριματικά και επιθυμεί να είναι «παρούσα» στο Euro 2020.

Όλα πήγαν «στραβά». Το ξέρουμε, το είδαμε. Το θέμα είναι το χθεσινό να μην αποτελέσει μόνο μια «γροθιά στο στομάχι» αλλά και πείσμα για αντίδραση. Οι παίκτες της εθνικής πρέπει να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή, καθώς ελπίδα υπάρχει μαθηματικά και… συναισθηματικά.

Αρχής γενομένης ο εντός έδρας αγώνας με την Αρμενία την Τρίτη. Σε ένα «κρύο» -ενδεχομένως- ΟΑΚΑ, η Εθνική όχι απλά πρέπει να κερδίσει την Αρμενία αλλά να «ξεσπάσει» πάνω της. Είναι μια καλή ευκαιρία, κόντρα σε έναν -θεωρητικά- πιο αδύναμο αντίπαλο, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να «δεθεί», να βρει ρυθμό και να παίξει ποδόσφαιρο σαν ομάδα. Ουσιαστικά, το ματς της Τρίτης είναι ένα τεστ για να δούμε αν υπάρχει λόγος να ελπίζουμε.

Σε αρνητικό σενάριο, αν παρουσιαστεί μία εθνική επηρεασμένη ψυχολογικά από την σκληρή ήττα, τότε κάτι πάει λάθος στα αποδυτήρια και συγκεκριμένα με τον προπονητή του εθνικού συγκροτήματος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε λάθη στο χθεσινό αγώνα και το παραδέχθηκε. Τώρα έχει το (δύσκολο) έργο να πείσει τους παίκτες του ότι υπάρχει και συνέχεια. Αν το καταφέρει θα αποδειχθεί ότι υπάρχει μια στοιχειώδη επικοινωνία στα αποδυτήρια.

Αν από την άλλη δούμε μια δυνατή εθνική, με όρεξη και δημιουργία – ότι δηλαδή δεν είδαμε χθες – τότε ίσως να αναθεωρήσουμε για τα όσα είπαμε όλοι και να «βαφτίσουμε» το 0-3 με τους Ιταλούς μια κακή μέρα ή μια μέρα… αφύπνισης.

Σχόλια