Μπορούσε το διπλό, του “στοίχισε” το τρίτο δεκάλεπτο

0
134
Μπορούσε το διπλό, του "στοίχισε" το τρίτο δεκάλεπτο

Σε σημεία του παιχνιδιού ο Άρης έδειξε ότι μπορεί να φύγει νικητής από την Λήμνο, χωρίς να καταφέρνει όμως στο τέλος να πάρει το “διπλό”. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη κυρίως πλήρωσε ένα κακό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο

Άσχημο ξεκίνημα, ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά

Πολύ άσχημο ήταν το ξεκίνημα με τον Άρη να μένει γρήγορα πίσω με 10-0 και αργότερα με 17-5 στα 3:28 για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Άρης απάντησε με ένα επί μέρους 1-7  για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 18-12 χάρη σε τρίποντο του Τζόουνς και καλάθια των Νταλό και Σλαφτσάκη.

Έκανε την ανατροπή, οριακά πίσω στο τέλος του ημιχρόνου

Με τρίποντο του Τζόουνς και καλάθια των Κάιζερ και Σλαφτσάκη ο Άρης έκανε γρήγορα την ανατροπή (18-19).

Οι δυο ομάδες καλάθι-καλάθι με τον Άρη να φτάνει στο 27-30 με σουτ του Ραμόν Χάρις 2:54 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά δεν σκόραρε από τότε, αφήνοντας την ομάδα της Λήμνου να κλείσει το πρώτο μέρος με το υπέρ της 31-30.

Κενό διάστημα και πάλι, έμεινε όμως στο παιχνίδι

Οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 38-38 που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Δημήτρη Φλιώνη. Χάρη όμως στους Φρειμάνις, Έβανς αλλά και σε ένα τρίποντο του Σταμάτη ο Ήφαιστος πέρασε μπροστά με 50-40, σε ένα διάστημα που ο Άρης δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι ΜακΓκι και Νταλό απάντησαν, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 52-44.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα 30′ του αγώνα ο Άρης εκτέλεσε μόλις τρεις βολές, χωρίς να ευστοχήσει σε κάποια.

Δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη μέχρι τέλους

Με τέσσερις πόντους του Νταλό και μια βολή του Τζόουνς ο Άρης μείωσε με 54-49 στην αρχή της τέταρτης περιόδου.

Ο Ήφαιστος όμως απάντηση με ένα νέο 5-0 (59-49). Με τον Άρη να μένει σε διαφορά δυο κατοχών μέχρι τα δυο τελευταία λεπτά (65-59) αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει κάτι περισσότερο και να γνωρίζει την ήττα με 73-64.

Σχόλια