Τι ισχύουν για τα τηλεοπτικά των ομάδων για τη νέα σεζόν

0
526
Νέο αίτημα να μην εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση

Μετά την αναδιάρθρωση, το τηλεοπτικό τοπίο των αγώνων αναμένεται να έχει μικρές αλλαγές. Ο Άρης παραμένει στην ΕΡΤ, ενώ στο προσκήνιο ενδέχεται να μπει και η Cosmote TV.

Αρχικά, οι ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και την επόμενη σεζόν (συμπεριλαμβάνεται ο Άρης) παραμένουν στην κρατική τηλεόραση. Το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με την Nova λήγει και δημοσιεύματα θέλουν τους ”ασπρόμαυρους” να ”μετακομίζουν” στην ΕΡΤ. Ο Πανιώνιος, επίσης, μένει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη καθώς λήγει το συμβόλαιο του με τη Nova μετά το τέλος της σεζόν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής σε ποιο κανάλι… πορεύεται. Ακόμα, ο ΝΠΣ Βόλος θα πρέπει να αναζητήσει συμβόλαιο με κάποιο κανάλι, εφόσον έχει ανεβεί στη Super League 1.

Οι ομάδες που θα αγωνίζονται στη Super League 2 έχουν, αυτομάτως, συμβόλαιο με την ΕΡΤ που πήρε και φέτος τα δικαιώματα του εν λόγω πρωταθλήματος. Μάλιστα, τα έσοδα που θα λάβει κάθε ομάδα ανέρχονται μέχρι και στις 800.000 ευρώ. Βέβαια, είναι πιθανό το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα να διαφοροποιείται ανάλογα με την εμπορικότητα της εκάστοτε ΠΑΕ. Οι υποβιβασμένοι (μέχρι στιγμής ο Απόλλων) διατηρούν το συμβόλαιο τους με την κρατική τηλεόραση και τα έσοδα τους θα ξεπεράσουν τις 800.000 ευρώ.

Τέλος, η Football League (τρίτη κατηγορία) ενδέχεται να μείνει ”άστεγη” τηλεοπτικά, γεγονός που είναι άκρως αρνητικό για τα οικονομικά των ΠΑΕ.

Σχόλια