Έτοιμο το περίπτερο του Yellow Radio στην Sportexpo 2019! Σας περιμένουμε! (photos)

0
228
Έτοιμο το περίπτερο του Yellow Radio στην Sportexpo 2019! Σας περιμένουμε!

Έτοιμο το περίπτερο του Yellow Radio στην Sportexpo 2019! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! Σας περιμένουμε! 

To Yellow Radio δίνει το “παρών” στη SPORTEXPO 2019, σ’ ένα ακόμη σπουδαίο αθλητικό γεγονός για τον αθλητισμό της Βόρειας Ελλάδας!

Ήδη ετοιμάστηκε ένας όμορφος, ζεστός και… κιτρινόμαυρος χώρος, στο περίπτερο 3, σταντ 1!

Η ΔΕΘ-HELEXPO με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργανώνουν από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2019 τη SPORTEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περίπτερα 17, 3, 2 και 16.

Στη SPORTEXPO του 2019 θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την γνωστοποίηση της κοινής υποψηφιότητας – πρότασης της Ελλάδος για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μαζί με την ΣερβίαΡουμανία και Βουλγαρία.

Σε αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός θα συμμετέχει δυναμικά το Yellow Radio!

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα, η γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό μη διαδεδομένων αθλημάτων, η ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, η δημιουργία προϋποθέσεων για εμπορικές επαφές και συνεργασίες, η παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού, η διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων καθώς και η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Σημαντικός σταθμός της Έκθεσης είναι η ανάδειξη της άθλησης για άτομα με αναπηρία με σκοπό την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών. Σε όλο το φάσμα των αναπηριών, δηλαδή στις κινητικές αναπηρίες, τις συναισθηματικές διαταραχές, τη νοητική υστέρηση και στις αισθητηριακές διαταραχές (τύφλωση, κώφωση), η δραστηριότητα, ο αθλητισμός και η άσκηση εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς.

Πέρα και πάνω από την βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και την ανεξάρτητη διαβίωση, την ανάπτυξη των κινητικών και φυσικών ικανοτήτων, την εκμάθηση των αθλητικών δεξιοτήτων και την ελάττωση των συνεπειών της αναπηρίας, το άτομο με ειδικές ανάγκες μέσα από την φυσική δραστηριότητα αποκομίζει οφέλη που αφορούν την κοινωνικοποίηση του και την ισότιμη συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα.

Ανάμεσα στους στόχους της SPORTEXPO περιλαμβάνεται και η προβολή του έργου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των προγραμμάτων της, καθώς και η παρουσία σε stand των ομοσπονδιών, των τοπικών επιτροπών και των ενώσεων αθλημάτων.

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ή Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα οργανώσει τις πρωινές ώρες την επίσκεψη μαθητών Δημοτικών Σχολείων για την γνωριμία με τα Ολυμπιακά αθλήματα και την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

Η Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo θα διοργανώσουν παράλληλα γεγονότα όπως τουρνουά, επιδείξεις και σεμινάρια με στόχο τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό εκτός των άλλων και μη διαδεδομένων αθλημάτων.

«Άθληση για όλους»

Με κεντρικό σύνθημα «Άθληση για όλους» η SPORTEXPO 2019 είναι ένα αθλητικό γεγονός που απευθύνεται σε όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε μορφή αθλητικής δραστηριότητας, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης και συμπεριφοράς. Φορείς του αθλητισμού, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές, μαθητές, προπονητές, αθλίατροι φυσικοθεραπευτές από όλες τις κατηγορίες αθλημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πολίτες που αγαπούν την άθληση, αποτελούν τους επισκέπτες της έκθεσης

Σχόλια