Γουλιέλμος: “Ορόσημο για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ο Άρης”

0
56
Γουλιέλμος εφ' όλης της ύλης: «Ο Άρης δεν κινδύνεψε να πέσει ούτε μία μέρα! - 200 χιλιάδες για να λυθούν τα μπαν»

Την δική του δήλωση για τα 105α γενέθλια του Άρη έκανε ο Δημήτρης Γουλιέλμος

Αναλυτικά όσα είπε μέσω του επίσημου Site της ΚΑΕ:

«25 Μάρτιου 1914, μια μέρα που έμελλε να μείνει χαραγμένη βαθιά στη νεότερη Ιστορία της πόλης, της χώρας, του έθνους. Σε μια εποχή βαθιάς αντιπαράθεσης και έντασης, ο ΑΡΗΣ έρχεται να αποτελέσει τον συνεκτικό κρίκο, ενώνοντας ιδέες, αξίες και οράματα. Σε μια πόλη, ελεύθερη πλέον, που αναζητούσε το όραμά της για να χτίσει επάνω σε αυτό, ιδρύεται ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Ιδρύεται από ανθρώπους που γνώριζαν και είχαν αξιολογήσει την έννοια της ενότητας και της συμπόρευσης. Την έννοια της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας. Γιατί υπερήφανος και αξιοπρεπής είσαι, λόγω των ιδεών σου και της παιδείας σου. Και ο ΑΡΗΣ δίδαξε παιδεία και ευ αγωνίζεσθαι, σε μια εποχή αντιπαραθετική.

Ο ΑΡΗΣ έγινε το ορόσημο όχι της πόλης, αλλά της χωράς. Πανελλήνιοι τίτλοι, διακρίσεις, αγώνες, αλλά πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και ένα…όνειρο! Όνειρο, πως ο καθένας μας, είναι ικανός και άξιος για τα «μεγαλύτερα», αρκεί να προσπαθήσει. Και πέρασαν τα χρονιά και ήρθε η ώρα όλη η Ευρώπη να (παρα)μιλάει με το κοινωνικό-αθλητικό φαινόμενο του ΑΡΗ. Μια ομάδα, από μια μικρή πόλη, χωρίς τα «μέσα» των υπολοίπων, να βρίσκεται στην Κορυφή και να τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού φίλων και αντίπαλων. Στα επόμενα χρονιά, τίτλοι, διακρίσεις, χάρες, λύπες, προδοσίες… Ο ΑΡΗΣ, όμως είναι και σήμερα εδώ! Μακριά και έξω από συμφέροντα, μακριά και έξω από διαπλοκές, πληγωμένος, αλλά διψασμένος. Πληγωμένος, αλλά έτοιμος να ορθωθεί ξανά.

Ο ΑΡΗΣ είμαστε όλοι εμείς. Ο ΑΡΗΣ δεν ανήκει σε κανέναν, πάρα μόνο στο λαό του, σε όλους μας δηλαδή. Όλοι οφείλουμε να δρούμε στις υπηρεσίες αυτής της Τεράστιας Ιδέας και να υποκλινόμαστε στον Αξεπέραστο Λαό του. Μακάρι να υπήρχαν λόγια να εκφράσω πόσο υπερήφανοι είμαστε, ως Αρειανοί που σε υπηρετούμε, γιατί αυτό είμαστε, υπηρέτες του Οράματος που ακούει στο όνομά σου! Χρονιά Πολλά ΑΡΗ μας!»

Σχόλια