Ζητείται (αλλά δεν θα βρεθεί) αξιοπρέπεια

0
752
Περί αξιοπρέπειας....
Περί αξιοπρέπειας....

Δεν απέδειξε αλλά υπενθύμισε το ποιος είναι για άλλη μια φορά ο Τάσος Κάκος σε χθεσινή παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο πρώην διαιτητής κάνει τον τηλεκριτικό σε κανάλι γνωστών συμφερόντων και φυσικά με το…αζημίωτο.

Συμπτωματικά τυχαίνει πάντα να βλέπει τα πράγματα με “οπαδικά γυαλιά” και συχνά τυχαίνει να αμφισβητεί όσα είδε όλη η Ελλάδα, ανεξαρτήτου του ποια ομάδα υποστηρίζει ο κάθε τηλεθεατής.

Μετά τον αγώνα με το ΠΑΟΚ-Άρης του ζητήθηκε η πάντα…αντικειμενική άποψη του για τις φάσεις του αγώνα, με τον πρώην διεθνή διαιτητή να βλέπει την βουτιά του Μπίσεσβαρ, που θα ζήλευαν Ολυμπιονίκες αθλητές συγχρονισμένων καταδύσεων και τον Κάκο να σκορπίζει γέλιο σε όλη την χώρα λέγοντας πως υπάρχει παράβαση!

Χαρακτηριστικά ακόμη και το υπόλοιπο πάνελ του ίδιου καναλιού δεν πίστευε στα αυτιά του!

Προκύπτει λοιπόν η ερώτηση, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καθόλου αξιοπρέπεια, αν υπάρχει έστω κάποιο ίχνος…

Από την άλλη για όσους θυμούνται καλύτερα η συγκεκριμένη ερώτηση έχει απαντηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτή του η συμπεριφορά δεν μπορεί να προκαλέσει εντύπωση, τουλάχιστον όχι για έναν άνθρωπο που δεν έχει σεβαστεί τα πιο αυτονόητα.

Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν σεβάστηκε ομάδες, παίκτες, προπονητές, προέδρους και φίλους του ποδοσφαίρου, για τον “μαγικό κόσμο” της superleague αποτελούν μια -απαράδεκτη αλλά δυστυχώς αναπόφευκτη- καθημερινότητα.

Αναφερόμαστε στον αγώνα της 20ης Ιανουαρίου του 2013 όταν οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τον Άρη, όχι μόνο γιατί αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του υποβιβασμού αλλά κυρίως γιατί είχε χάσει ένα δικό του παιδί, τον Άγγελο Τσιπούρα που είχε φύγει αναπάντεχα μόλις έξι μέρες πριν.

Στο 84ο λεπτό της συνάντησης μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαστεριανού ο Αγκάνθο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ και σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης ο Ισπανός πανηγύρισε σηκώνοντας (και όχι βγάζοντας) την φανέλα του, για να φανεί το μήνυμα “Άγγελε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”.

Η απάντηση του Κερκυραίου διαιτητή ήταν…κόκκινη κάρτα! Σύμφωνα με τον Τάσο Κάκο ο Ισπανός σήκωσε την φανέλα πιο ψηλά από όσο επέτρεπε ο κανονισμό οπότε του έδωσε δεύτερη κίτρινη και τον απέβαλε επειδή είχε το “θράσος” να τιμήσει ένα παιδί που έφυγε τόσο άδικα.

Αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ, όταν ο επιθετικός του Άρη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε και ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση του ρέφερι της αναμέτρησης ήταν πως….”Εγώ είμαι ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα”.

Όταν δε λίγες μέρες αργότερα έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά δικαιολόγησε τον εαυτό του μιλώντας για κανονισμούς και μη δείχνοντας κανένα σημάδι μετάνοιας..

Αυτά περί αξιοπρέπειας, που ζητείται αλλά δεν προβλέπεται να βρεθεί σύντομα, και σίγουρα όχι από ανθρώπους που έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν το ποιόν τους…