Χελάκης: “Ποιά εξυγίανση; Υπηρέτης Βασιλειάδη και Σαββίδη ο Γραμμένος”

0
202

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Περιμέναμε να δούμε κάτι καλύτερο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει όπως και πέρυσι. Κάθε Κυριακή έχουμε εναλλάξ να διαμαρτύρεται μία διαφορετική ομάδα. Αυτό δεν συνιστά εξυγίανση αλλά φέρει όλες τις παθογένειες που έχει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στην επιφάνεια.

-Για τον Περέιρα:

Βλέποντας την παταγώδη επιτυχία του έπρεπε να τον διώξουμε. Όσο εξακολουθούμε να έχουμε τέτοιους δεν θα πάμε μπροστά ως ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν κάνει νταλαβέρια αλλά κρίνεται ότι έχει αποτύχει. Δεν έχει φτιάξει την ελληνική διαιτησία γιαυτό έφερε ξένους διαιτητές να σφυρίξουν στα παιχνίδια.

-Για το χέρι:

Δεν είναι το μόνο πρόβλημα Στο ίδιο παιχνίδι ο διαιτητής δεν είδε και άλλα. Αλλά το χέρι του Βιερίνια το συζητάνε όλοι. Ο κ. Περέιρα μπορεί να πάει σπίτι του. Δεν είπα ότι θα καλυτερέψουν τα πράγματα αν φύγει, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

-Για τα λάθη των διαιτητών:

Δεν θέλω να πιστεύω αυτά τα πράγματα. Ο Π.Α.Ο.Κ πέρυσι δεν πήρε πρωτάθλημα για εξωποδοσφαιρικούς λόγους, ενώ ήταν καλός. Δεν θα ήταν πρώτος φέτος, αν ο Ολυμπιακός του έβαζε γκολ. Θέλω να πιστεύω ότι οι διαιτητές δεν είναι στημένοι για να μην τα βλέπω όλα μαύρα. Το πρόβλημα μου είναι μόνο οι κακές διαιτησίες. Ο κ. Χελάκης αν έκανε λάθος πρέπει να πάει σπίτι του. Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του να πάει σπίτι του. Θέλω να πιστεύω ότι είναι απλά λάθη των διαιτητών

-Μήπως είναι επί τούτου η επιλογή των διαιτητών:

Εγώ λέω ότι όταν έχεις έναν διαιτητή 29 ετών από τη στιγμή που τον βάζεις φταις. Είναι ευάλωτος. Πρέπει να βάλεις έναν από τους θεωρητικά αξιολογημένους διεθνείς διαιτητές που έχεις. Δεν υπάρχει Γραμμένος για μένα. Εγώ λέω ότι ο κ. Γραμμένος θα κάνει  ό,τι του πουν είναι υπηρέτης 3 αφεντάδων. Θα κάνει ότι του πει ο κ. Βασιλειάδης ή ο κ. Σαββίδης και  η ΟΥΕΦΑ. Εγώ μιλάω σύμφωνα με αυτά που βλέπω στις πράξεις. Η ΕΠΟ δεν υπάρχει. Είναι υποπόδιο της ΟΥΕΦΑ, του Βασιλειάδη και του Σαββίδη.

-Για την ευθύνη των δημοσιογράφων:

Έχουμε ευθύνες δημοσιογραφικά και πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Να αντιστεκόμαστε στις πιέσεις των μεγάλων αφεντικών. Πρέπει να το παραδεχόμαστε. Συνέβαινε στην Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια, συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Δεν κάνω κριτική γιατί και εγώ έχω δουλέψει και δουλεύω έτσι. Όμως, προσπαθώ να βλέπω πράγματα και να τα επισημαίνω. Δεν πάω στο άλλο άκρο να πω ότι ο Π.Α.Ο.Κ δεν είναι καλή ομάδα. ‘Εχουμε μια μάχη που στο τέλος δεν την κέρδισε ο κ. Σαββίδηςκαι από αυτή τη μάχη φέτος έχει εγκαταλείψει ο κ. Μελισσανίδης. Ο Ολυμπιακός και ο Π.Α.Ο.Κ είναι τα δύο φαβορί για φέτος. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κυνηγήσει τον Π.Α.Ο.Κ, αν και έχει ένα σοβαρό προβάδισμα. Δεν είναι έτσι όπως τον περιμέναμε αγωνιστικά. Η εξυγίανση δεν υφίσταται.

-Για το τι μπορεί να γίνει:

Όταν στο ποδόσφαιρο διακονίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα, πρέπει να μπουν κανόνες και να εφαρμόζονται. Η ΕΠΟ έπρεπε να πρωτοστατεί σε αυτό. Εμείς οφείλουμε να καταγράφουμε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να εκπαιδεύουμε διαιτητές. Από τη στιγμή που η διαιτησία είναι στην ΕΠΟ αυτό δεν θα γίνει. Η ΕΠΟ δεν έχει καμία δουλειά με τους διαγωνισμούς. Αν θέλουμε να υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχουν και επαγγελματίες διαιτητές.

-Για τον Άρη φέτος:

Για τον Άρη περίμενα με την ποιότητα των παικτών του, να έχει πάρει έστω ένα ντέρμπι. Αν το δούμε αγωνιστικά, έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και στην κορυφή της επίθεσης. Η επιστροφή του Άρη είναι θετικό γεγονός για όλο το πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που θα μπει στην πεντάδα και θα βγει στην Ευρώπη. Για μένα ήταν λάθος να βάλει τον Μάβραι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σάββας Παντελίδης είναι σπουδαίος προπονητικά για μένα. Τον παρακολουθώ από όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Σχόλια