“Έξτρα κίνητρο για εμάς ότι παίζουμε σε μια τέτοια έδρα με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος”

0
201
"Έξτρα κίνητρο για εμάς ότι παίζουμε σε μια τέτοια έδρα με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος"

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας του Πανσεραικού Πέτρος Στοίλας

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για το ότι ο Πανσεραικός υποβιβάστηκε και μαθηματικά:

Εξ αρχής ήμουν ρεαλιστής, ήξερα ότι η ομάδα του Πανσεραικού είχε μαθηματικές ελπίδες να συμβεί, αλλά ήξερα ότι είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.

Εξ αρχής λοιπόν είπαμε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος μας, αλλά το να είμαστε ανταγωνιστικοί, το να καταθέτει η ομάδα την ψυχή της μέσα στο γήπεδο, και νομίζω ότι σε ότι παιχνίδι παίξαμε αυτό το κάναμε πράξη, έχουμε μόλις μια ήττα από τα Τρίκαλα, και αυτήν στις καθυστερήσεις.

Για την κατάσταση που επικρατεί:

Μετά από πολλές κουβέντες που έκανα με τους ποδοσφαιριστές μου προσπάθησα να μπω στο μυαλό τους, είναι όλοι νέα παιδιά οπότε τους εξήγησα ότι θα είναι δύσκολο να πάρουμε κάποια χρήματα και να δούμε το τι άλλο μπορούμε να αποκομίσουμε από την ομάδα.

Αυτό ήταν το να κατέβουμε στο γήπεδο, να δείξουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε και να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον επόμενο επαγγελματικό μας σταθμό.

Για την νίκη του Πανσεραικού στην Κρήτη επί του Εργοτέλη:

Είχαμε ευστοχία…βολών, βάλαμε 3 γκολ σε 4 τελικές, ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς παρόλο που κατεβήκαμε με αποστολή 13 ποδοσφαιριστών.

Για το τι είπε στους παίκτες του ενόψει του παιχνιδιού με τον Άρη:

Αρχικά τους είπα ότι είμαστε τυχεροί που θα συμμετέχουμε σε έναν αγώνα σε γεμάτο γήπεδο, αλλά τους είπα επίσης ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί, να μην είμαστε οι κομπάρσοι του παιχνιδιού.

Είναι πάντως ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές μου και για εμένα τον ίδιο να δείξουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε μια τέτοια έδρα απέναντι στην πιο σταθερή και πιο καλή ομάδα του πρωταθλήματος.

Για το ότι ο Άρης ανέβηκε δίκαια:

Φαίνονται οι διαφορές τις περσινής με την φετινή ομάδα, η ομάδα του Άρη φέτος εξ αρχής έδειξε μεγάλη αποτελεσματικότητα, έχει ουσία στο παιχνίδι της, έχει παίκτες αλλά και έναν προπονητή για εμένα καταξιωμένο, και είναι αυτός που για εμένα οδήγησε τον Άρη μαζί με τον κ.Μυροφορίδη στην άνοδο.

Για την πίεση που είχαν να διαχειριστούν από το αγωνιστικό τμήμα του Άρη:

Αν πέρυσι η πίεση για τους παίκτες και τον προπονητή ήταν μεγάλη, φέτος ήταν τεράστια, οι παίκτες όμως θεωρώ ότι δεν το έδειξαν στα περισσότερα παιχνίδια, πέρα από κάποιους αγώνες που ο κόσμος γέμισε το γήπεδο αλλά έφευγε απογοητευμένος.

Αλλά και πάλι φαινόταν ότι υπήρχε μια σταθερότητα, ότι άπαντες ήταν προσηλωμένοι στον στόχο της ανόδου.