15 Μαρτίου 2017
22:03
Η αρετή της ψυχραιμίας

Η αρετή της ψυχραιμίας

Μπορεί αυτά που συμβαίνουν στο μπασκετικό τμήμα το τελευταίο διάστημα να έχουν επιφέρει δικαιολογημένα έναν αναβρασμό, όμως ο κόσμος της ομάδας μου δίνει την εντύπωση ότι βάλλεται από μια αδικαιολόγητη κρίση πανικού.

Και μάλιστα για θέματα που δε θα έπρεπε, καθώς σε ότι αφορά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της ομάδας υπεύθυνη είναι η διοίκηση και ΜΟΝΟ αυτή. Από εκεί και πέρα το να μπαίνουμε στη διαδικασία να αναπαράγουμε το τι γράφει η εκάστοτε ιστοσελίδα που σε τελική ανάλυση μπορεί να έχει σκοπό να βλάψει την  ομάδα θεωρώ ότι είναι το λιγότερο αφελές.

Σε ότι έχει να κάνει με την απομάκρυνση του Μάικλ Τζένκινς ο οποίος σε καμία των περιπτώσεων δεν προσέφερε αυτά για τα οποία αποκτήθηκε είμαι πεπεισμένος πώς όλα αυτά που ακούγονται είναι το λιγότερο ανεδαφικά και το τι πραγματικά συνέβη θα το μάθουμε εάν πάψει ο καθένας να δίνει στο συγκεκριμένο θέμα την δική του ξεχωριστή εκδοχή. Θέλω να πω αναφέροντας όλα τα παραπάνω ότι το κάθε θέμα έχει τόση σημασία και βαρύτητα όση του δίνουμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντι του. Πρέπει λοιπόν να έχουμε τις κεραίες μας όλοι ανεξαιρέτως ανοιχτές για να μπορούμε να διακρίνουμε πιο εύκολα το από πού βγαίνει μια είδηση και ποια είναι η βασική επιδίωξη της.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα επιβάλλει στον καθέναν από εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή τις συγκεκριμένες γραμμές το ποιο μέσο θα εμπιστευθεί για την ενημέρωση του, άλλωστε ζούμε στον καιρό της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας κι αυτό υποχρεώνει τον οποιονδήποτε να πράττει κατά επιλογή και συνείδηση. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι το να περιμένουμε με το μαχαίρι στα δόντια δεν τιμά ούτε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά των ανθρώπων της Κ.Α.Ε. ούτε φυσικά πολύ περισσότερο και την ίδια τη νοημοσύνη μας.

Το ότι γίνανε λάθη στο σχεδιασμό της ομάδος νομίζω πώς είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο και επ’ αυτού δεν χωράει αμφιβολία από κανέναν, άλλωστε για αυτό και η χρονιά κρίθηκε πλήρως αποτυχημένη από τους περισσότερους, αλλά πρέπει εάν θέλουμε να κρίνουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με έναν τίμιο, ορθό και πάνω από όλα δίκαιο τρόπο να σταθμίσουμε μια προς μια όλες τις παραμέτρους που συνετέλεσαν για να φτάσουμε σε αυτό το αρνητικό πρόσημο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να γίνει από τώρα, αφού έστω και τυπικά η χρονιά βρίσκεται εν εξελίξει. Εκτός αυτού θεωρώ πώς η αξιολόγηση της οποιασδήποτε κατάστασης αποτελεί ατομική ευθύνη του καθενός, αφού τα πάντα βρίσκονται πλέον στη σφαίρα της υποκειμενικότητας.

Αυτό που υποχρεούται βέβαια να κάνει κατά την  άποψη μου η Κ.Α.Ε. είναι όποτε φυσικά το κρίνει αυτή απαραίτητο να παραθέσει μια απολογιστική συνέντευξη τύπου η οποία θα μας δώσει αυτόματα την ευκαιρία αφού πρώτα μας δοθούν και τα ανάλογα δεδομένα να κρίνουμε και να συγκρίνουμε το που ήμασταν με το που βρισκόμαστε τώρα. Μέχρι τότε καλό θα ήταν χωρίς άγχος πλέον αφού η χρονιά τελείωσε να την αφήσουμε να κυλήσει με ομαλό τρόπο χωρίς να σπέρνουμε από μόνοι μας ανέμους διότι το πιθανότερο είναι να θερίσουμε θύελλες.

Γράφτηκε από 
Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

  newdenim