Τελετή λήξης 6ης Μπιενάλε: ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live στο LABattoir

0
24
Τελετή λήξης 6ης Μπιενάλε: ΓΙΑΝ ΒΑΝ Live στο LABattoir

Η ορχήστρα ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνδυάζει το κλαρίνο και το μπασοκίθαρο με τους πλουμιστούς ρυθμούς της Αφρικής, το νταούλι και την Farfisa με την ψυχεδέλια και το rock ?n roll των 70s.

Μετά την ανεξάρτητη κυκλοφορία του άλμπουμ «ΓΙΑΝ ΒΑΝ» σε βινύλιο και κασσέτα, η μπάντα/εγχείρημα του Jan Van de Engel κυκλοφόρησε ένα νέο ψηφιακό άλμπουμ με καινούρια τραγούδια, διασκευές, remix και δείγμα της συνεργασίας τους με τον Φοίβο
Δεληβοριά.

Το αυθεντικό υλικό αποτελείται από τραγούδια σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου*. Αφετηρία, ηχητικά και θεματικά, ο κόσμος του λαϊκοδημοτικού πανηγυριού, του τζαζμπανίστα. Μια παράδοση φιλτραρισμένη και υπεροδηγημένη μέσα από τα εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk, του avant-garde.

ΓΙΑΝ ΒΑΝ
Ειρήνη Αραμπατζή: φωνή
Γιώργος Σκηπητάρης: κλαρίνο, φωνή
Γιάννης Πουπούλης: κιθάρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Κώστας Μερετάκης: κρουστά, φωνή
Jan Van de Engel: τζάζ

Jan Van de Engel είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος για τις μουσικές που γράφει.
*Ευθύμης Φιλίππου, συγγραφέας και σεναριογράφος (Κυνόδοντας, ?Αλπεις, Σεβαλιέ, Αστακός, L). Το 2009 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».

Δισκογραφία Jan Van de Engel:
2017 ΓΙΑΝ ΒΑΝ Singles Remixes & Covers (ψηφιακή κυκλοφορία)
2015 ΓΙΑΝ ΒΑΝ – 12» LP βινύλιο/κασσέτα
2014 Αίματα (θεατρικό) – 10” EP, βινύλιο
2013 Λαδόκολλα – 7” Single, βινύλιο
2010 Misspent – CD

Επιμέλεια Παραγωγής: Menta Art Events – www.menta3.com – 2108617577

 

ΓΙΑΝ ΒΑΝ Featuring Ειρήνη Αραμπατζή Live στην τελετή λήξης της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης/ Thessaloniki Biennale of Contemporary Art
@ Labattoir (26ης Οκτωβρίου 86, Θεσσαλονίκη)
το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018
οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ βάζουν το κέφι και την ενέργεια!

Στις 13 Ιανουαρίου οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ ‘κλείνουν’ την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, τη γιορτή της σύγχρονης τέχνης με μουσική και θα είμαστε ΕΚΕΙ!
Είσοδος ελεύθερη